Artsen krijgen les in het spuiten van botox en fillers

In het Erasmus MC, het grootste academische ziekenhuis in Nederland, begint binnenkort de eerste academische opleiding cosmetische dermatologie. Elke basisarts mag op dit moment botox, fillers en laserbehandelingen uitvoeren. In praktijk blijkt dit zonder opleiding vaak erg mis te gaan.

De hoogleraar Tamar Nijsten van het Erasmus MC vertelt in EenVandaag over dit initiatief. Hij heeft samen met collega’s besloten om deze omstreden stap te gaan zetten. Nijsten dat ze in zijn ziekenhuis wel tien patiënten per week krijgen bij wie het fout is gegaan. Mede daarom worden de jonge dermatologen een half jaar lang intensief getraind om de cosmetische behandelingen zo goed mogelijk uit te voeren.

Maar horen behandelingen die alleen bedoeld zijn voor verfraaiing van het lichaam wel thuis in een academisch ziekenhuis? Volgens minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in ieder geval wel: zij gaf eerder een half miljoen subsidie om een opleiding te organiseren.

Voorzitter Catharina Meijer van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) geeft een reactie in de studio.

ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1

 

Lees ook:Spataderen te lijf met stoom
Lees ook:Ontdekking nagel-gen werpt ook licht op kanker
Lees ook:‘The Basic Hairstylist’
Lees ook:FDA KEURT CRYOLIPOLYSE GOED VOOR ‘T VERWIJDEREN VAN VETCELLEN
Lees ook:Stressreductie bij vrouwen met borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>