Geen kortingen meer op botox!

Hou je van botox, maar vind je het wat duur?

Acties met kortingen gaan er in ieder geval niet meer komen… voorlopig, want cosmetisch artsen hebben met elkaar afgesproken dat er niet meer op prijs gestunt mag worden met behandelingen met botox of fillers. Acties die primair op korting gericht zijn, worden niet meer toegestaan. ,,Het overgrote deel van onze leden staat hier volledig achter. Een paar zijn uit de vereniging gestapt omdat ze het er niet mee eens zijn’’, zegt Catharina Meijer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen.

Met de strengere regels krijgen consumenten betere bescherming tegen impulsbehandelingen en malafide praktijken, stelt de NVCG. ,,Alsof het om een frivoliteit gaat in plaats van een medische behandeling.”

Een aantal leden heeft inmiddels een waarschuwing gekregen, zegt Meijer. ,,We geven een paar waarschuwingen, als die kliniek of arts dan nog steeds kortingsacties blijft aanbieden, dan wordt het lidmaatschap opgeheven.’’ Ongeveer 150 artsen zijn aangesloten bij de NVCG.

Het ministerie van Volksgezondheid is ook bezig met strengere regelgeving voor cosmetische chirurgie.

Lees ook:Artsen krijgen les in het spuiten van botox en fillers
Lees ook:Alles wat je wilt weten over Botox!
Lees ook:Doodziek of overleden door Botox. Is het wel veilig?
Lees ook:‘Verdwijnen de kortingen op cosmetische chirurgie?’
Lees ook:Botox houdt Kim Kardashian rimpelvrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>