Er worden steeds meer haartransplantaties uitgevoerd

167Haartransplantaties worden steeds vaker uitgevoerd. Hoe komt dit eigenlijk en wie ondergaat een haartransplantatie en waarom? Haartransplantatie.nl leert er je meer over.

FUE stamcel methode

De FUT—haartransplantatie – die tot 10 jaar geleden veel werd uitgevoerd – laat een litteken achter op het hoofd omdat er een stuk huid werd weggehaald. Tegenwoordig maakt men meer gebruik van de FUE en de FUE stamcel methode, waarbij de grafts één voor één uit het donorgebied worden verwijderd. Op die manier zijn er geen littekens en herstel alles veel sneller.

Technologie

De technologie staat nooit stil en zo ook niet op het gebied van haartransplantatie. Hierdoor zie je vaak niet dat iemand er een onderging. Door deze nieuwe technologie kan een zeer hoge haardichtheid bereikt worden.

De schaamte voorbij

Enkele jaren geleden waren mensen nog te beschaamd om toe te geven dat ze een haartransplantatie ondergingen. Vandaag de dag is het taboe zo goed als volledig doorbroken, waardoor er vaak ook mond-aan-mond reclame is voor de betere klinieken.

Goedkoper

Ook de prijs van een haartransplantatie is de voorbije jaren in de gunstige zin geëvolueerd. Meer mensen kunnen er nu een betalen en er zijn ook formules uitgewerkt die toelaten dat er in termijnen wordt betaald.

Duurzaam

Het verschil tussen een haartransplantatie en een pruik is toch groot. Het resultaat van het eerste is blijvend en het getransplanteerde haar vergt eenzelfde behandeling als het eigen haar. Een pruik is onderhavig aan slijtage en moet elke dag weer opgezet worden.

Geen reacties // Reageer