Na het douchen moet je gelijk smeren

Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben regelmatig last van een droge, gevoelige huid. Vrieskou, wind, centrale verwarming en uitgebreid douchen verergeren dit ongemak nog een tandje. “Juist in dit jaargetijde is optimale verzorging van je huid essentieel”, aldus dermatoloog Dick van Gerwen.

Vanuit het koude winterweer onder de stomende douche lijkt zo heerlijk, maar is funest voor je huid. Van Gerwen: “Als mensen last hebben van een droge huid, vraag ik altijd hoe vaak ze douchen. Meestal hebben we dan meteen een belangrijke oorzaak te pakken. Ik adviseer ze de helft minder vaak en de helft minder lang te douchen. Warm water lost de vetten in het hoornlaagje op. Als het vetlaagje weg is en de huid warm wordt, kan er heel veel vocht verdampen. Dat merk je ook; de huid jeukt en prikkelt, veroorzaakt door allemaal kleine barstjes die in de huid springen. Douche je vaak, dan kan het vetlaagje tussen het douchen door niet meer voldoende herstellen.”

Dermatoloog Van Gerwen adviseert om, naast het aanpassen van de douchegewoonten, de huid goed te verzorgen. Tijdens of direct na het douchen je vetlaagje aanvullen, is het beste. Dick van Gerwen: “Ik adviseer iedere Nederlander om parfumvrije producten te gebruiken. Ook als je geen allergie hebt. Die kun je immers op termijn wel ontwikkelen en als je eenmaal een parfumallergie hebt, kom je er vrijwel niet meer vanaf.” De producten van Decubal zijn verzorgend, hydraterend, herstellend én parfumvrij. Decubal is speciaal ontwikkeld voor de droge huid en daarmee expert op het gebied van huidverzorging in de gure wintermaanden.

Decubal Handcrème    

De Handcrème van Decubal is in de winter een must-have. De crème bevat oliën en 37% lipiden die je handen zacht en soepel maken, terwijl ingrediënten als vitamine E en hyaluronzuur zorgen voor hydratatie en bescherming. Ter indicatie: hyaluronzuur is in staat duizend keer z’n eigen gewicht aan vocht vast te houden. De handcrème trekt bovendien snel in zonder vettig aan te voelen. Consumentenprijs: € 7,99

Decubal Body Crème

Bewaar een luchtige bodylotion voor de zomer, in de winter heeft je huid behoefte aan een rijke voedende bodycrème. De Decubal Body Crème bevat vitamine E, natuurlijke oliën, vaseline en 40%  lipiden die een droge, gevoelige en beschadigde huid in no-time weer zacht en soepel maken. De crème trekt snel in en wordt ook voor kinderen aanbevolen op schrale wangen en uitslag rond de mond.

Consumentenprijs : € 12,50

Decubal Intensief Crème

Speciaal voor de extreem droge en beschadigde huid is er Decubal Intensief Crème: een instant verzorgende en herstellende boost voor de ruwe, schrale huid of kloofjes. Ceramiden en vitamine B3 zorgen ervoor dat het tekort aan huideigen lipiden direct wordt aangevuld en activeren de aanmaak ervan. Door de fijne textuur voelt de crème zelfs op een gebarsten huid prettig aan. Decubal Intensief Crème bevat maar liefst 70% lipiden! Consumentenprijs: € 12,50

Decubal Serum

Een geconcentreerd serum is dé oppepper voor een droge en gevoelige gezichtshuid. Een serum gebruik je onder je dag- of nachtcrème. Dat mag gerust dagelijks en is vooral bij een droge, gevoelige huid zelfs aan te raden. Heeft je huid tijdelijk een boost nodig, smeer dan zo lang als nodig is. Decubal Serum bevat louter natuurlijke oliën, zoals jojoba olie, avocado olie en amandelolie en is niet op gel- maar op oliebasis. Daardoor bevat het 100% lipiden! Deze uitgekiende mix van ingrediënten zorgt ervoor dat de droge, gevoelige huid zienderogen soepeler, zachter en kalmer wordt. Consumentenprijs:€ 19,99

Optimaal effect

Tip: smeer het liefst direct na het badderen of douchen, als de poriën nog openstaan. Op die manier verdampt er minder vocht en profiteert je huid optimaal van de werkstoffen. Meer weten over de do’s & don’ts op het gebied van huidverzorging? Dermatoloog Dick van Gerwen vertelt er in een filmpje op YouTube alles over. Voor meer informatie kun je ook terecht op drogehuid.nl.

Lees ook:‘Shampoo met parfum funest voor hoofdhuid’
Lees ook:3 miljoen Nederlanders hebben weleens een droge huid
Lees ook:Milde gezichtsreiniger voor de droge en gevoelige huid
Lees ook:Herstel je huid met Decubal
Lees ook:Deense fotomodellen zweren bij Decubal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>