Make-up op doen maakt gelukkig

Make-up op doen blijkt volgens een Japans onderzoek uitgevoerd door cosmetica-fabrikant KANEBO een gelukkige uitwerking op vrouwen te hebben. Door middel van hersenscans bij verschillende vrouwen uit te voeren terwijl zij zichzelf opmaakten, kon men door het meten van de coginitieve activiteiten, vaststellen hoe vrouwen zich voelen met- en zonder make-up.

Volgens de uitkomsten van het onderzoek voelen vrouwen zich voor aanvang van het maquilleren happy. De wetenschappers beweren dat vrouwen blij worden van het idee dat ze er dankzij make-up beter uit gaan zien. Bij mannen schijnt er net zoiets gebeuren voordat ze zichzelf scheren en aftershave aanbrengen, verkeren de heren in een positieve gemoedstoestand. Grappig! Bij mij klopt het namelijk ook…

Lees ook:Make-up is oeroud!
Lees ook:Een kus van de zon maakt gelukkig
Lees ook:Onderzoek Olaz; NL vrouw geen ijdeltuit
Lees ook:4,5 uur per week ‘klussen’ we aan ons zelf
Lees ook:Mannen zijn ijdel op het voetbalveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>