Doutzen Kroes geeft startsein dance4life campagne 2010

Amsterdam, 8 september -  Vandaag geeft dance4life ambassadrice Doutzen Kroes het startsein voor de nieuwe internationale jongerencampagne van dance4life. Onder het motto ‘Beat HIV, spread the positive virus!’ spoort Doutzen het publiek aan om op positieve wijze kennis over de wereldwijde hiv- en aidsproblematiek te verspreiden. “Elke dag weer raken er 7.400 mensen geïnfecteerd met hiv. Daar moéten we iets aan doen. Ik ga me de komende weken keihard inzetten om het positieve virus door heel Nederland en ver buiten de grenzen te verspreiden!”, aldus Doutzen Kroes.

 Het positieve virus

Via facebook.dance4life.com kunnen jongeren het positieve virus verspreiden en hun vrienden uitnodigen om hetzelfde te doen. Door op die manier het positieve virus te verspreiden en door middel van tussentijdse beloningen, verspreidt dance4life kennis over hiv en aids en gaat de organisatie de strijd aan met de stigma’s en taboes waarmee hiv en aids nog steeds omgeven worden.

 Doel van de campagne

In de 80 dagen tussen 13 september en 1 december (Wereld Aids Dag) wil dance4life er voor zorgen dat er meer jongeren besmet raken met het positieve virus dan met hiv. Dagelijks worden er wereldwijd 7.400 mensen geïnfecteerd met hiv. In 80 dagen wil dance4life 592.000 mensen besmetten met het positieve virus. Doutzen Kroes gaf eerder vandaag de aftrap van de campagne vanuit Escape in Amsterdam, waarvan RTL Boulevard vanavond de exclusieve beelden toont.

Ambassadeurs en mediapartners verspreiden virus

Verschillende ambassadeurs, zoals Barry Paf, Fedde le Grand, Nikkie Plessen, The Partysquad en Doutzen Kroes, steunen de campagne. Zij zetten zich in om het virus te verspreiden. De campagne wordt daarnaast ondersteund door de verschillende (media)partners van dance4life. Radio 538, MSN.nl, Boomerang, Girlscene.nl, Vodafone, BNN, Hitkrant en Sp!ts zetten gedurende de campagneperiode allen één week in het teken van dance4life en roepen hun achterban op om in actie te komen tegen hiv en aids. Op www.dance4life.nl/beathiv is een overzicht te vinden van alle campagne-activiteiten.

Doutzen Kroes op bezoek bij tourteams

In Escape gaf Doutzen vandaag niet alleen de aftrap van de campagne, maar woonde zij ook de generale repetitie van de dance4life scholentour bij. Op 13 september start ook schools4life in Nederland. Met dit scholenproject van dance4life wordt de wereldwijde aidsproblematiek onder de aandacht van jongeren gebracht. Circa 45.000 leerlingen van ruim 80 scholen ontvangen vanaf dat moment een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie tegen hiv en aids. De opbrengst van schools4life gaat naar projecten van STOP AIDS NOW! in ontwikkelingslanden.

dance4life event 2010

Het scholenproject sluit af op 27 november met een groot evenement in Ahoy Rotterdam. De scholieren in Nederland zullen via satelliet live in verbinding staan met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in onder andere Mexico, Barbados, Kameroen, Spanje en de Verenigde Staten. In totaal sluiten 28 landen op 27 november het dance4life scholenproject 2010 af.

Over dance4life

dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 28 landen verspreid over 5 continenten. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

dance4life Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationale Postcode Loterij, ABN AMRO, Ahoy Rotterdam, EU, Orangina, Sensation, Vodafone Netherlands Foundation, MSN.nl, Radio 538 en Sp!ts.

 

www.dance4life.nl

Lees ook:Doutzen Kroes lanceert dance4life USA
Lees ook:Victoria’s Secret kiest weer voor een nederlandse babe
Lees ook:Doutzen naakt
Lees ook:Oranje is hét, ook voor Doutzen!
Lees ook:Doutzen was here……

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>