Ode aan de ‘perfecte vrouw’

Haar huis is opgeruimd en schoon. Ze weet precies waar alles ligt. Haar kleding en die van het gezin, ligt en hangt fris ruikend in de kast, uiteraard gesorteerd op kleur. In de keuken is alles spic en span. Een afwas die nog moet worden gedaan, zul je er nooit treffen. Wanneer je de keukenkastjes opent, ziet alles er overzichtelijk uit. De prachtige design koelkast lijkt net afgeleverd, er staat voldoende in, maar niet te veel. De vloer is intens schoon. Je kunt er gerust van eten zonder ziek te worden.

Haar handen zijn gemanicuurd french en dat geldt ook voor haar teennagels. Van top tot teen is ze tot in de puntjes verzorgd. Een uitgroei zul je nooit in haar glanzende lokken treffen, want ze gaat om de zes weken naar haar vaste kapsalon voor een onderhoudsbeurt en aanschaf van de juiste producten om haar haren te verzorgen.

Haar huid is zacht. Rimpelloos, fris en haar oogwit is wit zoals het hoort. Evenals haar tanden. In haar badkamer staan niet meer producten dan nodig. Alles lijkt net uit de winkel te komen. De spiegel is altijd schoon. Vlekken die door tandenpoetsen of haarproducten zijn onstaan, heeft ze weggehaald voordat een ander ze kan ontdekken.

De was heeft ze altijd op orde. Ze verpest nooit iets, wat in de droger kan gaat in de droger en de rest wordt opgehangen. Wanneer het droog is, wordt alles netjes opgevouwen, indien nodig gestreken en vervolgens opgeruimd. Er ligt nooit een hoopje ongestreken goed op de strijkplank. In haar slaapkamer is het altijd ordelijk. Er ligt geen kleding, er liggen geen boeken en ook geen andere attributen.

Haar auto is brandschoon. Van buiten en van binnen. Er ligt alleen een zonnebril in.

Zoals je kunt lezen, is alles perfect en opgeruimd aan haar. Deze vrouwen bestaan for real. Ze zijn vaak nog vriendelijk en gezellig ook. Nee, het zijn geen robots. Misschien zit er nu eentje naast je op je werk of ben je er met een bevriend of wie weet ben jij de gelukkige en zie je haar spiegelbeeld wanneer je in een spiegel (zonder vlekken) kijkt

Zo’n vrouw ben ik helaas niet. Nope, nog niet. Ik werk er al 42 jaar aan om een soort van ‘perfecte vrouw’ te worden, maar ik vind het me toch een partij moeilijk. Onze kleding hangt schoon in de kast. Er ligt iets teveel, maar ik stort me ongeveer een keer in de twee à drie weken op een opruimsessie en vul dan wat tassen met lappen en die geef ik weg. Daar wordt dus aan gewerkt. De was heb ik nog nooit op orde kunnen krijgen en dat terwijl ik toch minstens drie keer per week meerdere wasjes draai. Helaas ligt er nog altijd een stapel te wachten…

In mijn keuken is het ‘gezellig’ opgeruimd. Meestal check ik of er geen afwas ligt, voor ik naar bed ga. Op het aanrecht liggen regelmatig tomaatjes of andere groenten die ik liever niet in de koelkast opberg. Mijn koelkast heeft de looks van een bont schilderij, want hij hangt vol met kleurrijke koelkastmagneten, afkomstig uit diverse landen. Rekeningen hangen er ook. Die komen elke maand weer opnieuw, ik moet nog het een en ander laten automatiseren. In de ijskast staat bovendien altijd teveel, alsof ik een soort van vrees heb dat er onverwacht tien man komen eten (niet dat ik dan ineens ga koken, want we wonen vlakbij het centrum met tal van uitnodigende restaurantjes). De groenten gaan niet altijd op, kaasjes worden vergeten en bepaalde drankjes en sausjes blijven onaangeroerd.

Wanneer ik thuis ben, ben ik voor mijn gevoel vaak bezig met het huishouden. Ik kook, was af, draai een wasje, stofzuig her en der, betaal rekeningen en kijk naar de kleding op de strijkplank welke nog gestreken moet worden.

Overal waar ik kijk, ligt wel iets. Boeken over gezondheid, notitieblokjes waar niets in staat, pennen van diverse hotels en andere zooi. Braaf neem ik me keer op keer voor om alle ruimtes leger te maken. Dat lukt soms een week, maar vaak is er na een paar dagen toch al weer een situatie ontstaan. Maar zoals een goede vriend me ooit vertelde “Hoop sterft als laatste”, heb ik mezelf steevast voorgenomen dat ik heel dicht in de buurt ga komen van de perfecte vrouw. Er is nog een hoop werk aan de winkel en er zal nog heel veel moeten worden weggegooid, maar er komt een dag dat ik hier met mijn opgestoken glanzende lokken en gemanicuurde handen om me heen kijk en me verveel, want omg wat is het hier overzichtelijk en schoon. En dat vooruitzicht is een haalbaar doel. Ook voor jou. Let’s do this!

 

Lees ook:P!nk voelt zich mooi in een leren broek
Lees ook:HET GROTE DETOX JE LEVEN DOSSIER
Lees ook:Zo blijft Irene van der Laar slank!
Lees ook:Bad mood? Ontdek dé humeurbevorderende ‘Wellnessspray’
Lees ook:Facelift voor Courtney?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>