Vind jij een hoofdtransplantatie kunnen?

Het klinkt als een slechte horrorfilm, maar volgens een Italiaanse chirurg – Sergio Canavero – is het over twee jaar mogelijk: een hoofdtransplantatie. Dat meldt New Scientist.

De chirurg wil dat de operatie gebruikt gaat worden om de levens van zieke mensen te rekken. De arts wil zijn project presenteren tijdens de American Academy of Neurologica land Orthopaedic Surgeons (AANOS)-conferentie in Annapolis, in juni van dit jaar.

Hij publiceerde onlangs een verslag over de te gebruiken techniek in the Surgical Neurology International journal. Het hoofd van de ontvanger en het hoofd van de donor zullen bij aanvang van de procedure worden gekoeld, tot het moment dat de cellen kunnen overleven zonder zuurstof. Dan zou er weefsel rond de nek worden weggehaald en worden de grote bloedvaten samengevoegd met behulp van minuscule buisjes.

Dan wordt in het ruggenmerg gesneden en wordt het hoofd van de ontvanger verplaatst naar het hoofd van de donor. De uiteinden van het ruggenmerg worden samengevoegd met behulp van polyethyleenglycol. Hierna zou een persoon ongeveer vier weken in coma worden gebracht om te voorkomen dat ze bewegen tijdens het genezingsproces.

De enthousiaste arts zegt dat de patient zich na het ontwaken weer vrij kan bewegen. Ze zouden met dezelfde stem kunnen spreken en binnen een jaar in staat moeten zijn weer te lopen.

Wat vind jij hiervan?

Lees ook:Veel belangstelling voor het donorschap!
Lees ook:Plastic fantastic Lilo
Lees ook:Pls.chirurg Leo Peter van der Weij opent kliniek in Belgie
Lees ook:Is Botox het nieuwe medicijn tegen Kaalheid?
Lees ook:Spray licht eierstoktumorcellen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>