Zo jong als… je decolleté

Jenny_decollatage_after_068_L45Heb jij enig idee hoeveel tijd mannen en vrouwen in ons land aan hun uiterlijk besteden? Gemiddeld is dat zo’n vierenhalf uur per week! En naarmate we ouder worden, doen we daar nog een schepje bovenop. Al die aandacht is niet zo vreemd. We voelen ons nu eenmaal beter als we er mooi en liefst zo jong mogelijk uitzien. Dus gaan we regelmatig naar de kapper, verslingeren we ons zo nu en dan aan een nieuw jurkje en zorgen we goed voor onze huid. Tenminste, als het om ons gezicht gaat. Want andere delen van ons lichaam, en dan met name hals, decolleté en handen, komen er nog altijd bekaaid af. En laten nou juist deze zogenaamde ‘vergeten zones’ het meest kwetsbaar zijn en als eerste onze leeftijd verraden…

Snel oud

De reden dat handen, hals en decolleté meer verzorging verdienen, heeft een aantal oorzaken. Zo komen ze allereerst vaker onbeschermd in aanraking met invloeden van buitenaf. Denk aan kou, zonlicht en, in geval van onze handen, schoonmaakmiddelen. Daarnaast is de huid in deze gebieden simpelweg kwetsbaarder. Dit komt omdat de hals en het decolleté minder bloedvaten, talg en zweetklieren bevatten. Bij de handen ontbreekt een onderhuids vetlaagje. Alles bij elkaar hét recept voor snellere veroudering. En dat is zonde. Want zoals gezegd, zijn het juist deze vergeet-me-nietjes die als eerste laten zien dat de jaren gaan tellen.

Aan de slag

Gelukkig kun je zelf veel doen om te voorkomen dat al vroeg rimpeltjes ontstaan. En dat begint bij het eten van veel groeten, fruit en vezels en dagelijks 1,5 tot 2 liter water drinken. Daarnaast is het belangrijk de huid op deze plekken elke dag in te smeren. Dure middeltjes zijn daarvoor niet nodig. Gebruik gewoon wat dag- en handcrème en in de zomermaanden zonnebrand. Verder heeft je huid rond je decolleté baat bij af en toe een milde scrubbehandeling en doe je je handen een enorm plezier door bij huishoudelijke klusjes handschoenen aan te trekken. Tot slot is stoppen met roken het meest effectieve antirimpel advies dat er bestaat.

Skinboosters helpen

Wil je toch graag meer doen ter voorkoming van huidveroudering dan kan een cosmetisch arts je helpen. Maar pas op, tere velletjes vragen om special treatment. Arthur Ludlage, cosmetisch arts bij ABC Clinic uit Breda weet dat als geen ander. “Gebruiken we in het gezicht vaak fillers om lijntjes op te vullen, voor de vergeten zones is echt een andere aanpak nodig. Doordat de huid er zo dun is, kunnen de relatief zware fillers bultjes veroorzaken. Speciaal voor hals, decolleté en handen zijn daarom Skinboosters ontwikkeld. Veel dunner materiaal dat een sterk hydraterend effect heeft. Het zorgt ervoor dat de huid elastischer wordt, de poriestructuur verbetert en droogtelijntjes verminderd worden. Een kuur bestaat uit drie behandelingen. Daarna is het een kwestie van eenmaal per half jaar wat onderhoud.” Een kleine moeite dus als je graag wil dat jouw met zorg onderhouden jeugdige uitstraling niet om zeep geholpen wordt.

Geen reacties // Reageer