Behaarde benen beschermen beter dan condooms…

Op vrouwonline kwam ik het volgende bericht tegen. Er staan grappige nieuwtjes in. Bijvoorbeeld dat vrouwen express hun benen niet scheren als ze geen zin hebben om met een date naar bed te gaan.

Samen met Philips Lumea deed Vrouwonline onderzoek naar ontharen. Maar liefst 1600 vrouwen deden mee aan de grote ontharingsenquête op Vrouwonline.Op de vraag of zij zich ontharen antwoordde 99,8% van de vrouwen met een volmondig Ja!

Enkele opvallende feitjes:
- 99,4% ondervindt wel eens problemen bij het ontharen
- 82,6% onthaart zich wekelijks of vaker.
- Ruim 50% kiest voor het scheermes bij het ontharen van de benen.
- 20% gaat voor het epileerapparaat voor hetzelfde gewenste resultaat.
- Bijna driekwart vindt het scheermesje favoriet voor de oksels.
- 66% heeft wel eens een ongelukje, zoals een snijwond, gehad bij het scheren.
- Volgens ruim 60% kan de manier van ontharen altijd beter.
- Ruim 40% is de afgelopen 3 jaar van scheermethode veranderd.
- Veel voorkomende problemen zijn een geïrriteerde huid, moeilijk bereikbare plekjes en het vergeten van bepaalde haarzones.

Voorkomende probleempjes
Het vergeten van bepaalde haarzones kan nog wel eens vervelende situaties opleveren. Zo heeft ruim 66% weleens een rokje niet aangetrokken omdat ze vergeten was haar benen te ontharen. En heeft meer dan de helft om dezelfde reden tijdens het sporten haar trainingsbroek niet uitgetrokken. En ja, ook de oksels zorgen wel eens voor dit soort onhandige situaties. Ook al hadden ze het nog zo warm, ruim 50% van de vrouwen hield haar bovenkleding aan omdat ze haar oksels niet had onthaard.

Flitsen is het nieuwe scheren
Op de vraag of wij vrouwen toe zijn aan permanente ontharing en er ook gebruik van maken zijn de meningen verdeeld. Ruim 100 vrouwen geven aan gebruik te maken van een permanente onthaarmethode, zoals de IPL-technologie. De meesten (72%) weten niet precies wat IPL-technologie inhoudt.

Uit de kleren
En hoe zit het met ontharen als we voor andere doeleinden uit de kleren gaan?
- Ruim 20% ging weleens niet verder dan zoenen om maar te ontkomen aan die hand op hun ongeschoren benen.
- ‘Maar’ 120 vrouwen zeggen expres ongewenst haar te hebben laten staan om er zeker van te zijn dat ze niet met haar date in bed zou belanden.
- 40% heeft wel eens (geslaagd of minder geslaagd) geprobeerd haar bikinilijn te verhullen.

Gênant!
Natuurlijk is ook onze bezoeker wel vaker in een genante situatie terecht gekomen, omdat ze vergeten was zich te ontharen. Nog een paar leuke uitspraken:
- Eén oksel vergeten te scheren en er achter komen in de sauna.
- Bij de fysiotherapeut. Ik was namelijk even vergeten dat ik daar ook in mijn onderbroek, lees string, moest staan en voorover moest buigen…
- Bij het passen van badkleding waarbij ik bij het verlaten van het kleedhokje voor de spiegel niet de enige was die het zag.
- Een vroegtijdige bevalling en dan net niet helemaal bijgewerkt zijn.
- Na een leuke date toch onverwachts met elkaar in bed belanden.
- Ik had een truitje zonder mouwtjes aan en de mensen met wie ik was hadden het eerder door dan ik dat ik mijn oksels niet geschoren had.
- Ik was vergeten dat ik mijn benen niet had geschoren en dit was door mijn panty heen te zien, mijn niet al te tactvolle oma zei dat ik voortaan maar een donkere panty aan moest doen, terwijl de kamer vol visite zat.
- Tijdens een stiekeme date streek een man zijn hand over mijn benen heen… Ik dacht…”shit, d’r zit nog wat….!!!”

Philips en Vrouwonline hebben het initiatief genomen voor deze enquête vanwege de introductie van het ontharingsproduct Philips Lumea. Dit product werkt op basis van IPL-technologie wat het terugkeren van haargroei voorkomt. Geen stoppels, irritaties en pijnlijke onthaarsessies meer. De zachte lichtflitsen brengen de haarwortels in een ruststand en voorkomt dat de haartjes teruggroeien. Bij twee- tot vierwekelijks gebruik houden ze de huid zijdezacht.

bron: vrouwonline.nl

Lees ook:Tieners bewonderen overbehaard meisje
Lees ook:De trillende scheermesje van Gillette werken goed
Lees ook:‘Scheer je (borsthaar) weg!’
Lees ook:Beauty EHBO voor in je koffer
Lees ook:Als je benen zijdezacht zijn, voel je je lekker in je vel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>