Petite Mort maakt fashion van ‘verongelukte dieren’

Pamela Paquin is oprichter van het merk Petite Mort. Dit merk maakt ‘bont’fashion van verongelukte dieren die op de weg worden gevonden. Smakeloos of een vondst?Ze maken bontkragen, beenwarmers, hoeden, portemonnees en nog veel meer fashionitems afkomstig van ‘roadkills’.  Het bedrijf zit in Boston. Paquin vindt het een uitkomst en zegt over haar bedrijf: “”Al dit bont zou normaalgesproken weg worden gegooid. Als we het kunnen ophalen, hoeft er nooit een ander pelsdier voor gedood te worden.”

Dierenrechtenorganisaties hebben gemengde gevoelens over het merk Petite Mort. Zo zegt Lisa Lange, een woordvoerder van PETA: “Er zou nooit een reden moeten zijn om bont te willen dragen, maar goed je kunt het als je het toch wilt dragen beter afkomstig van roadkills dragen, dan van dieren die zijn gedood om er mode van te maken.”

De modeartikelen van Petit Mort, wat letterlijk ‘de kleine dood’ in het Frans betekent en ook staat voor de ‘sensatie van een orgasme’, zijn best prijzig. Variërend van $ 800 tot $ 2000, afhankelijk van het product en het type bont dat erin verwerkt is. Ze kunnen online worden besteld.

Pamela beschouwt zichzelf als een persoon die het beste voor heeft met mensen en dieren. Elk stuk wat zij voor Petit Mort ontwerpt, doet ze met liefde voor hetgeen wat ooit een levend wezen is geweest. ‘De een zijn dood is de ander zijn brood’ gaat hier wel heel letterlijk op.

Lees ook:Yolanthe Sneijder-Cabau is “Dom Bontje van 2010″.
Lees ook:Prinses Máxima verkozen tot Dom Bontje 2012
Lees ook:Bont voor Dieren: Stuur nu een schaamkaart naar kledingmerk Gaastra
Lees ook:Is Sabia het ‘Domste Bontje’ van 2013
Lees ook:Maxima genomineerd voor Dom Bontje 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>