Hoe verliefd ben jij op je ‘selfie’? #selfiesport

Selfies… sinds wanneer zijn we daar eigenlijk mee begonnen? We frissen je geheugen eventjes op, want tegenwoordig weten we niet beter. De allereerste selfie ofwel ‘zelfportret’ is superoud al, want die is destijds in 1939 gemaakt. 

Een Amerikaanse scheikundige en hobbyfotograaf genaamd Robert Cornelius (1809-1893) was de eerste bekende zelfportrettist.

Jaja dit is hem , de allereerste selfie uit 1839, door Robert Cornelius. (foto: Wikimedia)

Daarna zijn er vele zelfportretten met camera’s door vele mensen gemaakt. Maar op 16 januari 2011 werd voor het eerst de hashtag ‘#selfie’ op Instagram gebruikt. Dat weten we dankzij deze site.

Sindsdien is de selfie niet meer uit ons bestaan weg te denken. Sommige celebrities zijn echt super fantatiek als het gaat om  het posten van selfies. Sylvie Meis, Yolanthe Sneijder Cabau, Tatjana, Kim Kardashian en Madonna weten er alles van. Zij posten dagelijks zelfportretten.

Er zijn echter ook genoeg gewone mensen die op ‘selfiesport’ zitten. Zo zie je in je tijdlijn van Facebook, Instagram en/of Twitter sommige mensen dagelijks 1 of meerdere selfies plaatsen. Sommige blijken er zelfs hele theorieën op na te houden. Zij zijn van mening dat je je selfies op bepaalde tijdstippen dient te posten om zoveel mogelijk ‘likes’ te halen.

12:00 uur ‘selfie-time’

Zo hoorde ik laatst een collega uitleggen dat het goed is om rond 12:oo uur te doen, net voor de lunch. Volgens hem doet iedereen dan nog net een rondje ‘social media’ en zijn ze dan in de mood om te liken.

Ook rond 15:00 uur ‘s middags zou een goed moment zijn. Net zoals ‘s avonds even na 20:00 uur. Rond middernacht zou niet handig zijn.

Anyhu… wij zijn van mening dat je je selfies gewoon moet posten wanneer je daar zin in hebt. De ene dag zit je lekker in je vel en ben je misschien best wel een beetje verliefd op je spiegelbeeld en wat is er nou leuker dan dat vast te leggen met een selfie?!

Tips

Om je mooist op social media te stralen, hebben we hier nog een paar bruikbare tips voor je

#lichtbewolkt – Maak gebruik van daglicht, dat is het mooist. Lichtbewolkte dagen laten jou het beste uitkomen.

#neemdetijd – Overhaast het maken van een selfie niet. Neem er de tijd voor.

#vanboven – Volgens modellen kun je het beste jezelf van bovenaf fotograferen, je lijkt dan het slankst.

#straal – Wees zelfverzekerd als je een selfie maakt.

#filters – Kies een mooie filter als je de selfie iets mooier wilt hebben, maar overdrijf niet.Overdaad schaadt.

#sylvie – Check regelmatig de social media kanalen van Sylvie Meis voor selfie-inspiratie, want zij is wat beauty.blog betreft sowieso de ‘Selfie Queen’ aller tijden.

#perfect365 – Download een goede app waarmee je je tanden witter kunt maken en je huid egaler. Af en toe is dat best leuk! #verliefdopjeselfie #gewoonomdathetkan

Foto’s: van Instagram, Twitter en Facebook

Lees ook:Sylvies beste ‘selfies’
Lees ook:Met ‘de Perfect Selfie case’ worden je selfies fantastisch
Lees ook:Sylvie’s selfies worden steeds puurder
Lees ook:Post een ‘no make-up selfie’ voor het goede doel
Lees ook:Cursus poseren met Sylvie Meis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>