Liever een chocoladereep of hennepzaad?

Het lijkt wel of vrouwen helemaal klaar zijn met gezondheidshypes, het opgelegde ideaalbeeld en dieetgoeroes. Dit blijkt uit het onderzoek VROUWVrouwen anno 2016 eten liever comfortfood (58%) in plaats van superfood zoals gojibessen, cacaobonen, hennepzaad of tarwegras. En ja, gezond eten is wel belangrijk, maar 62% eet graag een chocoladereep tussendoor. En aan de lijn doen om klaar te zijn voor die zomerse bikini? Helemaal niet nodig, zegt 65%.

Marieke ‘t Hart, hoofdredacteur van VROUW: “Wat wij al vermoedden, blijkt te kloppen. Vrouwen laten zich niet gek maken. Ze blijven nuchter over hun gezondheid, hun uiterlijk of het opgelegde ideaalbeeld dat via hypes en goeroes op hen afkomt, zo blijkt uit ons onderzoek. Een ruime meerderheid (61%) gaat niet naar de sportschool. Een klein deel (28%) vindt gezond eten weliswaar heel erg belangrijk, maar daar staat een veel groter aantal tegenover die vindt dat snacken en snoepen (62%) of een pizza bestellen (43%) gewoon moet kunnen. Bikinitijd leidt niet tot dieetstress, want de meerderheid doet vooral niet aan de lijn (65%). Leuk dat de vrouw zo nuchter is! Maar ook verrassend, omdat aan onze succesvolle Lekker in je vel-challenge die in januari van start is gegaan inmiddels al meer dan 25.000 vrouwen deelnemen.”

VROUW weet alles van de vrouw

Doel van het onderzoek VROUW weet alles van de vrouw! Was er achter komen wat de wensen, behoeften en (heimelijke) verlangens van de Nederlandse vrouw zijn. De aanleiding voor het onderzoek is de lancering op 22 januari van het gloednieuwe digitale platform VROUW.nl.

 

Lees ook:Onderzoek Olaz; NL vrouw geen ijdeltuit
Lees ook:Borstvergroting? Nee..
Lees ook:Je eet minder als er een man bij je aan tafel zit
Lees ook:Nederlandse man geeft niks om zijn uiterlijk
Lees ook:‘De Nederlandse vrouw is klaar voor echte frisheid’.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>