Make-up Award 2013 nominaties bekend

Na een recordaantal inzendingen heeft de Stichting Foundation de genomineerden van de Make-up Award 2013 bekend gemaakt. De vakjury heeft dit jaar 9 visagisten genomineerd die direct een finaleplaats krijgen. Daarnaast zijn 5 visagisten genomineerd om op 21 september tijdens een battle de tiende finaleplaats te kunnen bemachtigen. De 10 finalisten strijden op 22 september tijdens de Beauty Salon dimensions in de Utrechtse Jaarbeurs om de Make-up Award 2013. Tijdens de spectaculaire finale maken zij hun ingezonden creatie live op het podium en presenteren deze aan de vakjury en het publiek. De Make-up Award is de hoogste onderscheiding in de branche en de winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens de International Make-up Championship in Düsseldorf.

‘Het ongelofelijk groot aantal inzendingen dit jaar, bevestigt dat het uitermate boeiende vak visagie meer leeft dan ooit. De vele inzendingen blinken vooral uit in de creativiteit en interpretatie van het thema, waar zichtbaar gebruik is gemaakt van goede fotografen en stylisten. Ik kijk uit naar de zeer spannende finale op het podium in de Jaarbeurs’. Aldus Stefan Ammerlaan, art-director en mede bestuurslid van de Stichting Foundation. Het wedstrijd-thema dit jaar is ‘Future Galaxy’: ‘Een expressieve trendmake-up die een brug slaat tussen het heden en de toekomst en de geheimen van het heelal blootlegt’. De volgende 9 visagisten zijn genomineerd en verzekerd van een finaleplaats op zondag 22 september:

Mitciko Hietland, Wierden

Anna Wojnarowska, Almere

Leon Hajenius, Lelystad

Juliette den Ouden, Maassluis

Evita Rekkers, Utrecht

Sharon van de Zande, Roosendaal

Kimberly van Hoorn, Axel

Inge Lubbers, Wierden

Kyoma van tienen , Rosmalen

De 5 visagisten die op zaterdag 21 september strijden om de tiende finaleplaats zijn:

Gerlinda van den Bosch, Hattemerbroek

Renate Schellekens, Schipluiden

Ilona Smit, Beilen

Joyce Clerkx, Eindhoven

Charlotte van den Braak, Tiel

Alle 14 genomineerde visagisten maken naast de Make-up Award 2013 kans op de Public’s Choice Award. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete creatie op www.makeupawards.nl en op www.facebook.com/makeupawards. Het aantal Likes op een foto bepaalt de helft van de stemmen. De visagist met de meeste stemmen wint de Public’s Choice Award.

Naast de wedstrijd om de Make-up Award 2013 vinden dit jaar ook 2 scholenwedstrijden plaats: De Talent Award en de ROC Student Award. Ook wordt in september de winnaar van de Oeuvre Award bekendgemaakt. De presentatie van de Nederlandse Make-up Awards 2013 is wederom in handen van Mirella van Markus.

 

 

Lees ook:Inschrijving Make-up Awards 2013 geopend
Lees ook:Jong visagietalent krijgt podium
Lees ook:Winnares van de Make-up Award 2014: Kimberly van Hoorn
Lees ook:Heb jij al gestemd op de Coiffure Award 2013?
Lees ook:Bekroond door DIOR

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>