Cosmetisch arts betreurt commotie rondom deelname ‘botoxfeest’

Annebeth Kroeskop, cosmetisch arts en als lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) groot pleitbezorger voor de cosmetische branche, heeft zich recent teruggetrokken als deelnemer aan een evenement dat vooralsnog gepland staat voor zaterdag 17 augustus a.s. overdag.

Annebeth Kroeskop, een gevestigde naam in de wereld van de cosmetische geneeskunde, werd recent  uitgenodigd deel te nemen aan een evenement in het Amsterdamse Hilton Hotel alwaar zij zichzelf zou kunnen promoten, voorlichting zou kunnen geven over haar vakgebied en een aantal presentaties  zou kunnen geven. Nadat bleek dat enkele media het evenement omschreven als een erotisch botoxfeest raakte haar deelname volledig buiten de oorspronkelijke context en heeft zij zich onmiddellijk als deelnemer teruggetrokken. Dit ging gepaard  met het dringende verzoek aan de organisatie  om hierover per direct de pers te informeren. De organisatie heeft dit, ook na diverse verzoeken, nagelaten met als opgaaf van reden dat deze publiciteit juist goed zou zijn voor het commerciële succes van het feest. Het uiteindelijke bericht met de strekking dat de organisatie afzag van deelname door een cosmetisch arts heeft de commotie nauwelijks halt weten toe te roepen.

Annebeth Kroeskop betreurt het ten zeerste dat niet alleen de integriteit van haar als persoon maar ook de reputatie van haar beroepsvereniging  in diskrediet is gebracht en verwijst naar haar inspanningen van de afgelopen jaren, waarmee zij haar vakgebied in het algemeen en de bekendheid van de consument met deze vorm van geneeskunde in het bijzonder, onder de aandacht brengt. Annebeth Kroeskop: “ik realiseer me terdege dat ik naïef ben geweest over de impact die deelname aan dit evenement zou kunnen hebben op mij en mijn beroepsgroep. Dat betreur ik ten zeerste. Ik zal me blijven inzetten voor juiste voorlichting over cosmetische geneeskunde zodat iedereen weloverwogen keuzes voor cosmetische behandelingen kan maken.”

Lees ook:Geen kortingen meer op botox!
Lees ook:Met opgespoten lippen de bak in !
Lees ook:Onderzoek pls.chirurgie: tevreden maar ook roep om kwaliteitsbewaking
Lees ook:De maskerade van cosmetische ingrepen : Nicole Kidman
Lees ook:Uitslag Consumentenbond over rimpelfillers 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>