Knutsel je eigen badbruisballen

Om te chillen hebben wij een goed recept: duik in een bad en vul deze met een zelfgemaakte badbom die je hele badkuip prachtig kleurt en heerlijk laat ruiken. Neem wat wijn, wat kaarsen en (pure) chocolade mee en O N T S P A N. Heerlijk toch. De badbruisballen kun je kopen, maar nog leuker is het om ze zelf te maken. Hierbij het recept.

De ingrediënten:

– 100 g baksoda
– 50 g citroenzuur
– 20 g maïzena
– 40 g kokosvet
– mespuntje of paar druppels rode levensmiddelenkleurstof/ of een andere kleur
– paar druppels rozengeurolie
– rozenknopjes met gedroogde rozenblaadjes, droge lavendelblaadjes
– 3 kleine siliconen bakvormpjes van muffinformaat

Aan de slag:

1: Pluk de gedroogde rozenblaadjes van de bloemknopjes en van de lavendelstengels. Doe alle droge ingrediënten in een diepe kom. Doe daarbij het kokosvet, wat je eerst gesmolten hebt, de kleurstof(fen) en de geurolie toe. Giet vervolgens de olie er voorzichtig bij en roer rustig totdat er een soort gekleurde deeg ontstaat. Druk het mengsel in de siliconenvormpjes en druk het stevig aan met een lepel. Laat de badaccessoires een nachtje drogen.

2: Keer de vormpjes om en haal de bruisballen er met aandacht uit.

3: Ga ermee in bad of pak ze in, in doorzichtige folie en doe ze cadeau aan je mams of je BFF. Dat wordt sowieso genieten.

 

Lees ook:Website voor een droge huid
Lees ook:Kok bedenkt gezonde oliebol
Lees ook:EHBO bij verkoudheid: China Olie
Lees ook:Dag cellulitis! dankzij de massage soap bar
Lees ook:Grapefruits voor een killerbody

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>