Hollandse honden shinen op de ‘dogwalk’

Hahahahaha, hoe cool is dit? De hondjes Punk, Buster, Guus, Vizsla, Yazz en Kiya zijn onlangs omgetoverd tot echte divadoggies. Als echte ‘fashion models’ defileerden ze de afgelopen dagen op de dogwalk. Eerst onwennig,

maar getooid in de meest extravagante creaties van Roberto Negrin (28) verdween de plankenkoorts als sneeuw voor de zon. De fashion designer uit New York was speciaal naar Nederland gereisd om de honden on-Hollands ‘te laten shinen’ in een speciale honden muziekvideo van Eurojackpot die vandaag online in première gaat. Roberto Negrin: “Jullie Nederlanders mogen best wel wat expressiever en vrijer zijn als het om hondenfashion gaat. Laat de liefde voor je hond zien, wees niet zo bescheiden, kijk naar deze hondjes, ze zijn gek op al die aandacht en liefde”.

De video

Negrin is in New York al doorgebroken en wordt gevraagd voor tv optredens, commercials en fashionfestivals. Zijn hondenoutfits worden vooral gedragen door de huisdieren van de happy few en rich and famous people. “Op namen van celebrities kan ik vanwege privacy natuurlijk niet ingaan, maar prijzen van 250 tot 25.000 dollar maken mijn outfits behoorlijk exclusief”. Prijzen die afhankelijk zijn van de tijd die Negrin in zijn ontwerpen steekt en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. De fashion designer verwerkt graag Schwarovski kristallen, pailletten of veren van een pauw in zijn hondenkleding. Lachend: “die dure hondenkleding is misschien meer voor multimiljonairs die echt niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen”.

In Nederland is praktische en warme winterkleding voor honden nog wel geaccepteerd. In Amerika weten ze pas echt hoe je honden aankleedt. Want als je dat doet, doe het dan goed en gebruik glitter en glamour. Roberto Negrin wil ons, nuchtere Nederlanders, in ieder geval graag een handje te helpen om te veranderen: “Het is tijd voor een mentaliteitsverandering in Nederland. Dat ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is zo uit de tijd. Geef glitter en glans aan je hond, daar wordt de hond blij van, maar het baasje ook. Gooi die bescheidenheid van je af en wees expressfull en free”.

Roberto Negrin, wonend en werkend in New York, heeft zelf drie honden en houdt van ze alsof het zijn eigen kinderen zijn. Dat blijkt ook uit de kledingstukken die hij allemaal met de hand maakt. “Met liefde voor mijn hondjes. Zachte stoffen, die niet knellen en comfortabel zijn om aan te trekken. Believe me, the dogs love it”. Ook tijdens het maken van de video zorgde Negrin er samen met de baasjes voor dat het de honden aan niets ontbrak.

 

Lees ook:Beauty voor honden: Verkiezing “hond van het jaar 2015″
Lees ook:Dread dogs rules!
Lees ook:Puppy Love: Heerlijk Hondenparfum
Lees ook:‘Fashion secrets’
Lees ook:Geluk, liefde en Italië in één geur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>